De Groninger Biologische Groentehandel op de Vismarkt en bij u thuis
De Groninger Biologische Groentehandel is uw specialist in biologische groente en fruit. Tegen de laagste prijzen kunt u bij ons gezond en lekker biologisch eten.
De Groninger Biologische Groentehandel is in 1988 begonnen op de boerenmarkt in Groningen met producten van het eigen biologische tuinbouwbedrijf in Oostwold. In de loop der jaren breidde de klantenkring zich steeds verder uit en inmiddels verkopen we naast onze eigen producten ook groente en fruit van andere biologische telers. De producten van het seizoen zijn vooral afkomstig uit de regio en grotendeels van de ‘koude grond’. Groente en fruit die niet of maar een deel van het jaar in Nederland kunnen worden verbouwd, kopen we in bij buitenlandse bedrijven.
We staan drie dagen per week, op dinsdag, vrijdag en zaterdag, op de Vismarkt in Groningen. In onze kraam verkopen we gedurende het jaar circa zeshonderd verschillende groente- en fruitsoorten. Ook hebben we een aantal andere producten zoals vleesvervangers, kruiden en eieren. Op de pagina producten staat ons actuele aanbod. De producten die u bij onze kraam koopt, kunt u contact of met uw pinpas betalen.
Omdat niet iedereen in de gelegenheid is op de markt inkopen te doen, bezorgen we sinds 1997 groentepakketten en producten op bestelling aan huis in Groningen en omgeving. Inmiddels krijgen wekelijks enkele honderden klanten een gevarieerd en smaakvol pakket groente en fruit, zonder extra kosten, thuisbezorgd. Op de pagina pakketten leest u hierover meer.
Natuurlijk biologisch!
De producten die de Groninger Biologische Groentehandel verkoopt zijn gegarandeerd biologisch en voorzien van het EKO-keurmerk.
Biologische groente en fruit wordt geteeld zonder kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en gentechnologie. De biologische boeren en tuinders houden de natuurlijke kringloop in stand. Hierdoor krijgen planten de tijd in hun eigen tempo te groeien en worden ziekten en plagen voorkomen. Dit komt de smaakt en de kwaliteit van de groente en het fruit ten goede en spaart het milieu.
Het EKO-keurmerkt geeft u de garantie dat de producten biologisch geteeld zijn. Biologische bedrijven, ook de buitenlandse, worden hierop enkele keren per jaar gecontroleerd door Skal, een onafhankelijke organisatie. Alleen bedrijven die aan de strenge eisen van het Europese keurmerk voldoen, mogen het EKO-keurmerk voeren.