Vind een recept:
Stap 1: Kies ingredient:



Stap 2: Kies categorie:



Recept uitgelicht:
Bosbietenrisotto
Bosbietenrisotto
Ingrediënten

250 ml groentebouillon
olijfolie
peper en zout
Recept

Zet de bietenblokjes op met kokend water en kook ze in +/- 10 minuten gaar. Giet ze af en bewaar wat kookvocht.

Pers de helft van de citroen uit. De rest snij je in partjes voor garnering.

Maak de rode peper schoon en snij in kleine stukjes.

Fruit de stukjes bleekselderij, rode peper, knoflook en ui. Voeg als de ui glazig is de risottorijst toe. Als de rijst glazig lijkt, voeg je 25 ml bietenkookvocht per persoon toe. Als het bietenkookvocht verdampt is, voeg je een beetje bouillon toe. Blijf regelmatig roeren/omscheppen en bouillon toevoegen. Dit doe je tot de risotto bijna gaar is (ongeveer 15 minuten). Nu voeg je de rode bietenstukjes toe. Laat nog 3 minuten doorgaren. Voeg citroensap en olijfolie toe naar smaak. Voeg de geitenkaas en de boter toe. Dek de pan af en laat de risotto nog even ‘rusten’. 

Serveer met de citroenpartjes, geraspte oude kaas en munt