De Groninger Biologische Groentehandel is gezond actief
Bewust bezig zijn met eten, je omgeving en je lichaam is waar de Groninger Biologische Groentehandel voor staat. Biologische voeding is gezond voor lijf en leden. En omdat biologische groente, fruit en sporten een prachtige, gezonde combinatie is, sponsoren wij diverse sportclubs en sporters op hoog niveau. Veel van onze medewerkers sporten ook en daarom was de stap naar sportsponsoring snel gezet.
Uit onderzoek blijkt dat biologisch eten gezond is. Zo blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken dat biologisch geteelde groente gezonder is dan regulier geteelde groente. Regulier geteelde groente wordt bespoten met schimmelwerende producten en biologische groente niet. Hierdoor maakt biologische groente zelf stoffen aan om zich te weren tegen schimmelinfecties en regulier geteelde groente doet dit in veel mindere mate. Deze stoffen (salvestrolen) reageren op een bepaald enzym in het menselijk lichaam waardoor mogelijk een beschermende werking tegen kanker ontstaat.
De laatste tijd wordt er in de media veel aandacht besteed aan zwaarlijvigheid en obesitas. Volgens het Voedingscentrum heeft meer dan de helft van de bevolking overgewicht. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door ongezonde voeding en te weinig sport. Overgewicht is erg ongezond, omdat het de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en sommige soorten kanker aanzienlijk verhoogt. Daarom raadt het Voedingscentrum aan om volgens de ‘schijf van vijf’ te eten: eet gevarieerd, niet teveel, doe rustig aan met verzadigde vetten en eet volop groente, fruit en brood.
Bij een gezonde leefstijl is goede voeding natuurlijk onlosmakelijk verbonden met beweging!
CycleSport
De club waar veel van onze aandacht naar uitgaat is de jonge en dynamische wielervereniging CycleSport. CycleSport is een club waar jong en oud, amateur en semi-prof met plezier rijden. De leden doen regelmatig mee met wedstrijden en presteren behoorlijk goed. Zo hebben bij de Nederlands Kampioenschappen tijdrijden in 2007, die door CycleSport werden georganiseerd met de Groninger Biologische Groentehandel als één van de hoofdsponsors, twee van de heren het podium bereikt. De dames hebben in 2007 bij de Nederlandse Clubkampioenschappen tijdrijden een ontzettend mooie tijd neergezet en de eer van hun club uitstekend verdedigd met een achtste plek. Voeding is natuurlijk erg belangrijk voor wielrenners. Omdat wielrenners vaak veel vragen van hun lijf, stellen zij ook hoge eisen aan hun voeding. De Groninger Biologische Groentehandel gaat voor kwaliteit en daarom komen veel van de leden van CycleSport hun groente en fruit bij ons op de markt halen.


Caribe
De Groninger Biologische Groentehandel is ook sponsor van Caribe Dames Softbal 1 uit Groningen. Het eerste dames-softbalteam van honk- & softbalvereniging Caribe speelt wedstrijden op landelijk niveau. Met een hoofdklasse-coach en de beste speelsters uit heel Noord-Nederland staan de dames sterk in de competitie. Het softbalteam speelt een dubbele competitie, wat betekent dat er op een wedstrijddag twee wedstrijden van anderhalf á twee uur per wedstrijd tegen dezelfde tegenstander gespeeld worden. Dit vergt heel veel van het lichaam. Een goede conditie en gezonde voeding zijn voor deze dames erg belangrijk om tot goede prestaties te komen.
Sportkleding van de Groninger Biologische Groentehandel
De Groninger Biologische Groentehandel heeft een eigen sportkledinglijn. De sportkleding is regelmatig te zien op het ijs, maar wordt ook gedragen bij schaats- en wielerklassiekers. Zo zijn de snelle groene outfits al gespot op de Weissensee en bij de fietsklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Ook voor veel van onze klanten is goede voeding en sport een vanzelfsprekende combinatie. Zij hebben al ontdekt dat onze sportkleding heel geschikt is voor fietsvakanties of hardlooptrainingen. Daarom hebben wij een voordelige aanbieding bij onze groentepakketten.
Wilt u ook meesporten met de Groninger Biologische Groentehandel? Voor een complete outfit kunt u kiezen uit een lange broek of korte fietsbroek en verschillende shirts en jasjes. Deze kunnen besteld worden bij de Groninger Biologische Groentehandel. Nóg voordeliger is het om de kleding bij elkaar te sparen. Hieronder leest u hoe dat in zijn werk gaat. Zo kunt u op een aantrekkelijke manier sportief en gezond combineren.


Gratis sportkleding bij vooruitbetaling pakketabonnement
Als u uw abonnement vooruitbetaalt, kunt u in ruil daarvoor gratis fiets- of schaatskleding krijgen.

Als u een voorschot van € 357,50 betaalt (dit bedrag is gebaseerd op een halfjaarabonnement op het basispakket), kunt u in ruil daarvoor één van de onderstaande kledingstukken uitzoeken.

Als u een voorschot van € 715,00 betaalt (dit bedrag is gebaseerd op een jaarabonnement op het basispakket), kunt u in ruil daarvoor twee kledingstukken ontvangen.

Onze sportkleding is ook te koop. De prijzen staan hieronder, onder voorbehoud, vermeld. De kleding is van uitstekende kwaliteit en u kunt het bekijken bij onze kraam op de Vismarkt.
  • Fietsshirt korte mouw € 35,-
  • Fietsshirt lange mouw * € 35,-
  • Korte fietsbroek met zeem € 35,-
  • Lange broek (thermo salopette) * € 35,-
* zijn te gebruiken als fiets- en schaatskleding.

Ik wil informatie over de sportkleding. Neem daarom contact met mij op.

Voornaam / voorletters
Tussenvoegsel /  achternaam *
 
Geslacht *
 
Straat * en huisnummer *
Postcode * en woonplaats *
 
Telefoon *
E-mail *